Foto: Silvia Anna Westin/SVT

Nu flyttar konsthallen i Västerås till Gallerian: ”Blir lättillgänglig för alla”

Uppdaterad
Publicerad

Snart kommer Västerås Konsthall vara mitt i stan när lokalen i Gallerian blir invigd om några veckor.

– Konsten blir på så sätt väldigt lättillgänglig för alla västeråsare, säger Västerås Citysamverkans VD Maria Fors.

På torsdagen var det pressvisning av de nya lokalerna i Gallerian. Efter att ha hyrt en lokal på Slottsgatan i tio år har Västerås Kulturförening nu blivit tvungen att flytta på sig då hyran blev för dyr.

– När vi hörde att Västerås Konsthall behövde nya lokaler så erbjöd vi dem att hyra lokalen här i Gallerian. Vi vill gärna hitta verksamheter som vanligtvis inte finns bredvid varandra. Det känns väldigt spännande, säger Tariq Boholm som är affärsenhetschef för Klövern i Västerås.

Västerås Konstförening har nu hyrt in sig i lokalen och de är nöjda och förväntansfulla med lösningen.

– Vi ska ha våra utställningar, men utöver det så planerar vi även att bedriva en konstskola för vuxna och en del aktiviteter för barn, säger Västerås Konstförenings ordförande Johnny Molton.

– Folk mår bra av konst, det visar även forskning. Därför känns det viktigt att vi ger konsten sitt utrymme även i vår stad, säger Maria Fors.

Västerås Konsthall kommer att öppna portarna i Gallerian i mitten av januari 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.