Köpingin suomalainen yhditys har haft det tufft under pandemin. Föreningen har tappat närmare 50 medlemmar under det senaste året, vilket påverkar ekonomin. Foto: Caroline Slotte/SVT

Köpings finska förening har tappat många medlemmar under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

I över ett år har det varit tomt i Köpings finska förenings lokaler. Enda undantagen är när det har varit styrelsemöten, då vaktmästaren har tittat till lokalen. Men nu hoppas föreningen se ljuset i slutet av tunneln.

För några veckor sedan började föreningen spela boule igen, men i väldigt liten skala. Endast åtta till tolv personer deltog vid de tillfällen som ordnades. Tidigare träffades medlemmarna ofta. De hade matlagningskvällar, kafferep och danser.

– Jag saknar mest att kunna göra saker tillsammans med de andra i föreningen. Att kunna umgås, säger Rudolf Öhman som är ordförande i föreningen. 

Att föreningen nästan varit tyst i ett år har också inneburit att den förlorat många medlemmar. 

– Vi har tappat nästan 50 medlemmar, och det är klart att det påverkar vår ekonomi, säger Rudolf Öhman.

I klippet berättar styrelsen mer om hur föreningen påverkats av pandemin och hur de ser på framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.