Kalle Lyrén körde sin första tävling efter kraschen idag. Foto: Kalle Lyrén

Kraschade i 300 kilometer i timmen – ute på banan igen

Uppdaterad
Publicerad

Surahammarföraren Kalle Lyrén klarade sig mirakulöst efter att ha kraschat i 308 kilometer i timmen. Under helgen åkte han motorcykel för första gången sedan kraschen.

I juni hölls nordiska mästerskapen i Pro Stock Motorcycle. Det var under andra kvalrundan precis vid målgången som Kalle Lyrén körde omkull, i 308 kilometer i timmen.

– Jag klarade mig väldigt bra. Lite mjukskador blev det, säger Kalle Lyrén.

Återhämtat sig bra

Återhämtningen har gått bra under sommaren och enligt honom själv har han inte känt av så mycket.

– Jag känner litegrann i handleden och fotleden men annars är det inga större fel.

LÄS MER: Kalle Lyrén kraschade i 308 kilometer i timmen

I fredags var hans första gång på motorcykeln och även hans första tävling sedan kraschen.

– Visst har jag varit rädd för att jag inte skulle klara det psykiskt och fysiskt men vi försökte att inte ha för höga förhoppningar utan mer se till att jag kom till start, säger Kalle Lyrén.

Gick över förväntan

Det var Dico International, finalen i nordiska mästerskapet i Pro Stock Bike som gick av stapeln på Tierps arena under helgen. Resultatet för Lyrén blev över förväntan.

– Det gick fantastiskt bra under fredagen och jag kvalade in som nummer tre. Jag var tillbaka precis på dem tiderna jag hade innan kraschen, säger Kalle Lyrén.

Nöjd i stort

Förra året kammade han hem förstaplatsen i just den här tävlingen. Så när han efter kvalet inte kände av några hjärnspöken växte förväntningarna inför utslagningen på söndagen.

– Där gjorde jag tyvärr bort mig och tjuvstartade. Om det inte vore för det så hade jag tagit mig till semifinalen.

– Man blir såklart riktigt förbannad efteråt men i stort så är vi jättenöjda. Jag har fått tillbaka cykeln och kommit tillbaka tidsmässigt.

Det ser inte ut att bli någon mer tävling i år för Kalle Lyrén utan han har siktet inställt på nästa 2018.

– Då är planen att vi ska komma tillbaka starkare än någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.