Kriminalvården för diskussioner om häkte i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen blev det klart var det nya polishuset i Västerås kommer att byggas. I det nya polishuset kommer det att finnas plats för åklageri och ett häkte. Kriminalvården är positiva till ett häkte i Västerås och vill nu diskutera finansieringen.

– Det är verkligen önskvärt att samlokalisera med polisen i Västerås, säger Fia Lundbäck chef Kriminalvården region mitt.

Det var efter en anlagd brand i en av cellerna 2015 som Kriminalvården valde att stänga lokalerna i häktet i Västerås. Nu förs diskussioner åter igen om ett nytt häkte i Västerås. Den här gången beläget i det nya polishuset som beräknas vara klart till årsskiftet 2023/2024.

– Västerås är en relativt stor stad och vi har haft häkte där förut och det klart att vårt samspel underlättas av att vi finns på samma orter, säger Fia Lundbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.