Red Devils klubblokal i Sätra brunn. Foto: SVT/Daniel Brodén

Kriminellt mc-gäng tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Mc-gänget Red Devils har återigen etablerat sig i Sala. Den här gången som fullvärdiga medlemmar och supporterklubb till Hells Angels.

I helgen firades detta med en fest i klubblokalen i Sätra Brunn. Åtminstone en HA-medlem fanns på plats.

– Det gamla Red Devils ”dog” för länge sedan. Detta är helt nya människor i en ny konstellation. Tidigare kallade de sig Bastards mc och ännu tidigare Sala mc, säger Agneta Kumlin, polisområdeschef i Sala.

För att få återta namnet har klubben tvingats uppfylla vissa krav, men vilka de är vill polisen inte tala om.

Enligt en poliskälla kommer polisen göra allt för att ”störa dem”. Vid lördagens fest hade polisen en kommendering och fotograferade och filmade alla besökare.

Polisen uppskattar att Red Devils Sala har mellan 10 och 20 medlemmar, och de kommer bland annat från Sala, Stockholm, Örebro och Sandviken.

Två av medlemmarna i Sala är dömda för våldsamt motstånd och trafikbrott.

Båda klubbarna är så kallade 1-procentklubbar. Begreppet innebär att man anser sig stå utanför samhällets lagar och regler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.