Kökschefen på Salakrogen efter nya restriktionerna: ”Det är bara pengar ut nu”

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 12 januari gäller nya och ännu hårdare restriktioner. Krogägaren Sofie Andersson i Sala vågar knappt berätta hur den senaste presskonferensen från Regeringen och Folkhälsomyndigheten togs emot av gästerna.

– Vi hade 11 lunchgäster och det går man inte runt på, säger hon.

Ägarna till Salakrogen Gillet 6 tog tog över verksamheten under tuffast möjliga tid. Under två år har de ställt om och anpassat sin verksamhet efter nya rekommendationer från Regeringen och FHM.

Krismöte med personalen

Under måndagen var det krismöte med de anställda, men enligt Sofie Andersson har man inte gett upp hoppet att klara av företaget. Men då måste siffrorna vända upp snart. 

– Det är inga stöd som träffar oss som nystartat företag. Det enda som kan hjälpa oss är hyresstöd, kommer inte det, då är det nog inte långt kvar, säger krogägaren Sofie Andersson.

I klippet får du höra krogägaren Sofie Andersson och kökschefen Lisa Lawry berätta hur de ser på framtiden i restaurangbranschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.