Kronprinsessan välkomnas av landshövdingen vid slottet. Foto: Melker Blomberg/SVT

Kronprinsessan Victoria bröt isoleringen – första stoppet Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Efter isoleringen åker nu kungafamiljen runt i landet igen. Under torsdagen besökte kronprinsessan Victoria Västerås.

– Jag är väldigt trött på videomöten, säger hon till SVT Nyheter.

Egentligen skulle kronprinsessan kommit hit i sällskap av prins Daniel. Men han var förkyld och därför tvungen att stanna hemma.

– Det är en vanlig höstförkylning han har. Det blir ju lätt så under hösten när man har barn på förskolan, skrattar kronprinsessan.

– Men vi måste ju hålla oss till rekommendationerna och vara fortsatt försiktiga, tillägger hon.

Kungafamiljen uppdaterar sig om coronaläget i länen

Kungafamiljen har de här dagarna börjat att åka runt i landet för att uppdatera sig om covid-19-läget i länen. På torsdag stod Västmanland på schemat som första stoppet på turnén för kronprinsessan Victoria.

Efter ett besök på slottet då bland andra smittskyddsläkaren berättade om läget inom sjukvården hälsade kronprinsessan på Västmanlands teater och Mälardalens högskola.

– Kronprinsessans besök betyder väldigt mycket för oss. Det känns bra att kungafamiljen vill göra sig en övergripande bild av läget ute i landet, säger landshövdingen Minoo Akhtarzand.

Hur känns det att åka ut i landet nu igen för att träffa folk på plats?

– Det är roligt, förstås även om det inte är samma som innan pandemin. Man får ju inte vara social på samma vis som tidigare och dessutom måste vi fortsätta att tänka på att hålla avstånd och vara försiktiga. Men det kommer även andra tider igen i framtiden, säger kronprinsessan.

Exklusiv intervju: Kronprinsessan om pandemin och framtiden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.