Foto: SVT

Kulturhuset i Hallstahammar stänger för renovering – hit flyttar verksamheterna

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bestämt att Kulturhuset i Hallstahammar kommer att stängas helt för renovering den sista augusti. Under fyra månader flyttas verksamheterna ut i andra lokaler i kommunen – dock stängs fotogalleriet helt.

– Vi har jobbat hela sommaren för att hitta tillfälliga lokaler till de olika verksamheterna. Det vi inte kunnat lösa är för Naturfotografiska som behöver professionella utställningslokaler som inte finns någon annanstans i kommunen, säger Emma Rydell, processledare Kulturhuset.

Det är brister i ventilations- och värmesystem och i brandskyddet som gör att Kulturhuset i Hallstahammar måste stängas för renovering.

Fritidsgårdarna slås ihop

Förutom att flytta bibliotekets verksamhet till Forum och kulturskolans verksamheter ut i skolornas lokaler (se mer i faktarutan) kommer basverksamheten i Hallstahammars fritidsgård att flyttas till Kolbäck.

– I Stationshuset finns ju redan en verksamhet igång. Och där hoppas vi också kunna utöka öppettiderna under den här perioden, säger Emma Rydell.

Renoveringen av Kulturhuset ska vara klar vid årsskiftet. Mer information finns på kommunens hemsida.

Hit flyttas verksamheterna:

  • Biblioteket: Forum, Folkets Hus, från 16 sept (öppet mån, ons, tors, fre: 10:00-17:00, tis: 10:00-18:00)
  • Fritidsgården: Stationshuset i Kolbäck från 2 sept (prel öppettider: mån-tors 14:00-21:00, fre 14:00-21:00)
  • Barn- och ungdomscoacher: Kontor på Eldsbodavägen men kommer mest att vara ute i fält
  • Föreningsbyrån: Begränsad verksamhet i Eldsbodahuset från 16 sept
  • Naturfotografiska: Stänger den 14 september (planerade utställningar visas nästa år)
  • Övrigt: Kultur- och fritidschefen samt flera andra tjänstepersoner flyttar tillfälligt sina arbetsplatser till Eldsbodahuset.

Källa: Hallstahammars kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.