Polisens teknikerbuss på plats i Norberg. Foto: Niklas Hagman

Kvinna hittad död i bostad – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen anhölls två män i 20-årsåldern misstänkta för mord sedan en kvinna hittats död i en lägenhet i Norberg i Västmanland.

Larmet kom in till polisen klockan 13.20 under söndagen. Polisens tekniker är ännu under söndagskvällen på plats i bostaden, som spärrats av, för att göra en teknisk undersökning.

Två män i 20-årsåldern greps under eftermiddagen i anslutning till brottsplatsen där en kvinna i 20-årsåldern hittats död. Efter kontakt med åklagare anhölls de båda männen, skäligen misstänkta för mord. Vad gäller gärningsmännens relation till den avlidne uppger polisen att man inte vill kommentera det i nuläget.

– Vi har fortfarande tekniker ute och genomför brottsplatsundersökning. Det är oklart hur länge. I övrigt kan vi fortfarande inte kommentera ärendet, säger Linnea Hultberg, RLC-befäl vid polisen, till SVT.

Kartlägger kvinnans sista tid

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara.

– Det är väldigt knapphändig information i det här ärendet och vi försöker få en bild över kvinnans sista tid i livet, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen, till SVT.

Osäkra på hur hon avlidit

Vad det är som gör att polisen tror att kvinnan bragts om livet vill polisen inte gå in på.

– Det är omständigheter som gör att vi är osäkra på hur hon avlidit, säger Helene Daun, inspektör vid polisens kriminaljour i Västmanland till TT.

Enligt Daun så söker polisen inte efter någon annan i ärendet.

Fortsatt anhållna

De både männen har under måndagen förhörts av polisen och är fortsatt anhållna. Senast på onsdag måste ett beslut tas om de båda männen ska häktas. Men mer detaljer om förhören vill polisen i nuläget inte gå in på

– Jag kan bekräfta att de fortfarande är anhållna men jag kan inte kommentera hur vida misstankarna har stärkts efter förhören, säger Per Andersson på polisens kriminaljour i Västmanland.

Båda männen nekar till brott.

Fakta: Misstankegrad

Skäligen misstänkt

Skäligen misstänkt är den lägre graden av misstanke. Här ska det finnas konkreta omständigheter som med viss styrka talar för att personen har begått brottet som misstanken avser.

På sannolika skäl misstänkt

På sannolika skäl misstänkt är en högre grad av misstanke. Misstanken mot en person framstår vid en objektiv bedömning som berättigad, och grundas på bevis i det enskilda fallet.

Tillräckliga skäl för att väcka åtal

Här handlar det om man på objektiva grunder kan förvänta sig en fällande dom i domstol. Åklagare ska ta ställning till om det finns tillräckliga skäl för att väcka åtal mot en person.

Källa: Polisen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.