Foto: Henrik Holmberg/TT

Kvinna med Hepatit C blodade ner butikens lösviktsgodis

Uppdaterad
Publicerad

En matbutik i Kungsör fick slänga allt sitt lösviktsgodis efter att en kvinna i 50-årsåldern ätit det med händerna, som var blodiga. Nu döms kvinnan till två månaders fängelse för skadegörelse och en rad andra brott.

Kvinnan led av blodsmittan Hepatit C, något hon var medveten om vid tillfället. Tilltaget innebar därför en fara för kunderna, enligt polisens förundersökning.

Polis kunde gripa kvinnan när hon satt utanför butiken och åt chips, som hon inte hade betalat för.

Allt godis fick slängas

Nu döms hon till två månaderna fängelse för skadegörelse och en rad andra brott som har begåtts vid andra tillfällen, bland annat misshandel och olaga hot.

Matbutiken valde att kassera allt sitt lösgodis – 539 kg – och yrkade på 43.000 kronor i skadestånd för detta, samt 44 kronor för de stulna chipspåsarna. Detta avslog dock tingsrätten, som bedömer att det finns oklarheter i hur summan räknades ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.