Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jörgen Engström är produktionchef på Mälarenergi. Där läckan upptäcktes. Foto: SVT

Läckage i värmepanna – väntas ta en vecka att återställa

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen upptäcktes en läcka på Mälarenergis panna sex. I väntan på att läckan ska lagas sätter de in reservanläggningar för att säkra värme och elproduktion.

– Pannorna blir de fel på ibland, då har vi reserv och spets anläggningar, säger Jörgen Engström, produktionsansvarig Mälarenergi.

Eftersom pannan fortfarande är varm ryker det ur skorstenen. Mälarenergi har därför inte kunnat vara inne och göra inspektioner än.

– Så fort vi kommer in i pannan ska vi verifierar vart läckan ligger. Vi har en ganska bra teori nu var den sitter, säger Jörgen Engström.

Mälarenergi har kallat in personal som ska hjälpa till att laga rören som läcker. Enligt Jörgen kommer läckan vara återställd om ungefär en vecka om deras teori stämmer.

– Det tar någon dag att stanna den och någon dag att starta den. Ett stopp är normalt en vecka och uppåt och vi tror att den här är av den nedre delen av skalan.

Hur påverkas era kunder av läckan?

– Det finns ingen anledning till oro för värmen om man säger så. Utan vi har mer kapacitet att sätta in om det skulle behövas. Konsekvenserna för oss är mer produktionstekniska.

Se klippet för att se den rykande skorstenen och höra hur det märkte av läckan. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.