Länets S-toppar om Magdalena Anderssons största utmaningar

Uppdaterad
Publicerad

Efter riksdagens historiska beslut att godkänna Magdalena Andersson (S) som Sveriges statsminister väntar nu flera tuffa utmaningar för henne och partiet.

SVT Nyheter Västmanland har frågat kommunstyrelsens ordförande i länets sju S-ledda kommuner vad de tänker om framtiden.

– Magdalena tillträder i ett mycket komplicerat läge men jag är övertygad om att hennes kompetenser och erfarenheter är just vad som behövs för att klara de utmaningar vi står inför, både gällande det politiska läget och de samhällsutmaningar vi har och behöver hantera tillsammans för en välfärd för alla, jobb och egenförsörjning, trygghet och framtidstro, säger Catarina Pettersson (S), kommunstyrelsens ordförande i Hallstahammar.

I klippet ger ytterligare sex S-ledare i länets kommuner sina tankar om statsminister Magdalena Andersson utmaningar framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.