Mårten Lundgren, kommunombud på Lärarnas riksförbund i Västerås. Foto: SVT

Lärarnas riksförbund i Västerås: ”Inga signaler om svårigheter att sätta rättvisa betyg”

Uppdaterad
Publicerad

Distansundervisningen på gymnasiet har väckt diskussion om svårigheten att sätta slutbetyg. På Lärarnas riksförbund i Västerås har man dock inte fått några starka signaler om det.

– Det har varit en utmaning att byta arbetssätt, men inte att sätta rättvisa betyg, säger Mårten Lundgren på Lärarnas riksförbund.

I Örebro kommun befarar man att avgångselever riskerar sämre betyg efter vårens distansundervisande, men det är inte en bild som Mårten Lundgren på Lärarnas riksförbund i Västerås delar när det gäller Västerås gymnasieskolor.

Han kan däremot skriva under på att det har varit en stor utmaning att få till undervisning överhuvudtaget och är tacksam för tidpunkten.

Coronaviruset i Västmanland

– Nu blev det på slutet av vårterminen och man känner varandra och vet hur man jobbar, då är det lättare, säger Mårten Lundgren på Lärarnas riksförbund i Västerås.

I klippet ovan berättar Mårten Lundgren om hur gymnasieskolorna i Västerås har hanterat coronaviruset efter att de fick stänga och regeringen rekommenderade distansutbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet