Larmet om att en lastbil brann på E20 mellan Kungsör och Eskilstuna kom vid tvåtiden natten mot tisdagen. Foto: Tobias Sternhag

E20 avstängd utanför Kungsör efter lastbilsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om att en lastbil brann på E20 mellan Kungsör och Eskilstuna kom vid tvåtiden natten mot tisdagen. Lastbilen stod i höjd med Östertibble nära länsgränsen till Sörmland och påverkade trafiken under hela tisdagen. Natten mot onsdag öppnades vägen upp i båda riktningarna.

Inledningsvis stängdes vägen av i bägge riktningar. Det då lastbilen var lastad med olika typer av brandfarligt material. Under morgonen bedömde dock räddningstjänsten att branden inte utgjorde någon explosionsrisk

– Det är själva släpet som brinner, så vi har spärrat av en radie på 300 meter och väntar ut branden innan vi kan gå in och bärga lastbilen, säger Johan Gustavsson, inre befäl, räddningstjänsten i Eskilstuna.

Var avstängd till efter midnatt

Enligt Trafikverket beräknades vägen vara avstängd i båda riktningarna fram till klockan 17.00 på tisdagen. Efter det förväntades man kunna öppna upp i riktning mot Kungsör men fortsatt avstängt mot Eskilstuna. Under kvällen och natten pågick vägarbete på platsen, det då släpet blivit så varmt att delar av det smält ner i asfalten. Trots vägarbetet kunde bilar passera i riktning mot Arboga.

Vid 01:30 var vägen framkomlig i båda riktningar.

Det finns inga uppgifter om skadade. Trafiken leddes om via E18 och väg 56.

Foto: Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.