Hör räddningsledaren om det komplicerade räddningsarbetet efter lastbilsolyckan på E18 utanför Köping. Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Lastbil körde av E18 utanför Köping – ner på korsande väg

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på onsdagen körde en lastbil av E18 öster om Köping och voltade ner på en korsande viadukt.

Föraren till lastbilen fick livshotande skador. E18 var helt avstängd i riktning mot Köping, och delvis avstängd i motsatt riktning.

Räddningstjänsten hade som mest fem enheter på plats.

– Det har varit kritiskt läge och lastbilschauffören har varit fastklämd, men han är nu losstagen och avtransporterad med ambulans till sjukhus, säger Tony Iseklint, räddningsledare på räddningstjänsten.

Enligt sjukhusets skaderapport hade föraren livshotande skador och opererades akut. Region Västmanland meddelade på torsdagen att patienten förts till ett annat sjukhus, de kunde inte säga något nytt om skadeläget.

Lastbilen, som var lastad med asfalt, körde av E18 och ner på väg 609 av okänd anledning. Den mindre vägen var inledningsvis helt blockerad av lastbilen som hamnat på sidan och delvis på taket.

– Vi kommer att ta lastbilen i beslag och undersöka den för att se om det varit något fel på den som kunnat orsaka olyckan, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Foto: Google earth / SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.