Mannen förvarade mobiltelefoner, till ett värde av drygt 600 000 kronor, i två plastsäckar. Foto: Ur polisens förundersökning

Lastbilschaufför stal mobiler för hundratusentals kronor

Uppdaterad
Publicerad

En 39-årig lastbilschaufför stal 74 mobiltelefoner från den egna lasten som han skulle transportera. Nu döms han till fängelse i ett år och två månader för grov stöld.

Det var vid en rastplats i Arboga kommun som 39-åringen, under en körning mellan Örebro och Stockholm, valde att slå till. Han tog sig in till godset bak i lastbilen och plockade på sig 74 mobiltelefoner och tillbehör.

Det han inte visste var att han hade span på sig. Företaget mannen jobbade för, ett företag som hanterar post, hade sedan tidigare misstankar på att 39-åringen varit inblandad i tidigare stölder. När han ankom till slutdestinationen i Stockholm greps han av säkerhetspersonal.

I förarhytten hade han telefonerna, till ett värde av drygt 600 000 kronor, i två plastsäckar.

Döms för grov stöld

När polisen senare sökte igenom mannens lägenhet hittade polisen drygt 400 000 kronor i 500-sedlar. Pengar som enligt tingsrätten sannolikt kommer från annan brottslig verksamhet.

39-åringen döms nu av Västmanlands tingsrätt till fängelse i ett år och två månader för grov stöld.

Brottet bedöms som grovt eftersom det dels avsett varor av ett betydande värde och då mannen svikit det förtroende som han som arbetstagare haft som ansvarig för ett stort antal postförsändelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.