En lastbilsolycka orsakar stopp i trafiken under onsdagen. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Lastbilsolycka orsakar stopp i trafiken på E18: ”Betongblock blockerar vägen”

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilsolycka vid Sörberga, omkring sex kilometer öster om Köping i riktning mot Västerås, har orsakat stopp i trafiken.

– En lastbil har tappat sin last med en betongvägg eller flera betongblock som blockerar vägen, säger Magnus Jansson-Klarin RLC-befäl hos polisen Region Mitt.

Larmet om olyckan kom in till polisen strax innan klockan 12 på onsdagen.

Vid 13-tiden var köerna långa och bilister på plats försökte att vända om, vilket kan orsaka fler olyckor menar polisen.

– Folk börjar bli frustrerade, men det finns inget annat att göra än att vänta. Polis och trafikverket jobbar ihop för att leda om trafiken, säger Magnus Jansson-Klarin i samtal med SVT.

Åter full framkomlighet

Han berättar vidare att en kranbil är på väg till olycksplatsen.

– Den kör från Uppsala och kommer vara på plats omkring 15-tiden, sedan ska den börja lyfta bort betongblocken och hur lång tid det kan ta är oklart, säger Magnus Jansson-Klarin.

Strax efter 15:30 meddelade Trafikverket att det åter råder full framkomlighet på E18 efter att bärgningen genomförts.

Det har inte uppstått några personskador i samband med lastbilsolyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.