Foto: Melker Blomberg / SVT

Levande konsthall på Råby i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

I ett pågående konstprojekt på Råby – med lek som huvudingrediens, är eleverna på Fredriksbergsskolans fritidshem och barn i området med och skapar konst. Det är Konstfrämjandet Västmanland och Västerås konstmuseum som står bakom projektet.

Projektet bygger vidare på tidigare arbete med olika konstprojekt i området, bland annat Råby Planet från i fjol. Tanken är att konsten ska få en långsiktigt närvaro på Råby.

Sedan i juli har har områdets barn bjudits in att leka och skapa tillsammans med konstnären Linnea Hansander. Hon har försökt fånga upp hållpunkter i leken som kommer mynna ut i bland annat en dockteater.

– Jag har tänkt utifrån en icke-materiell lekplats, alltså platsen som uppstår när man leker. Jag gillar när det händer saker, inte konst som prylar, säger Linnea Hansander.

Den 31 augusti avslutas sommarens konstnärliga aktiviteter med utställning och utomhusfest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.