Foto: Robert Gustavsson/SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Londonflyget fast i dimman i Västerås

Publicerad

15:10 på måndagen skulle flygplanet lyfta mot England och London/Stansted. Men en kraftig dimma över Västerås hindrar planet att lyfta.

Under måndagen har vädret ställt till det för flyget. Bromma och Arlanda har tvingats ställa in flera avgångar och i Västerås har det trasslat till sig med flyget till London.

– Det här dåliga vädret är ju inte bara här i Västerås med underkylda banor, men här har vi tjock dimma också, säger Tezz Tordsdotter Åkerman, flygplatschef i Västerås.

– Folk har förståelse när vädret ställer till det, säger Tezz Tordsdotter Åkerman flygplatschef i Västerås.

120 passagerare har återgått till vänthallen

Vid 18-tiden satt fortfarande 120 passagerare och väntade på besked från flygbolaget. Passagerarna har fått lämna planet och har gått tillbaka till vänthallen igen. Nu får de vänta tills det är möjligt att starta säger flygplatschefen.

– Det är ganska lugnt. Folk har stor förståelse när vädret ställer till det.

Lutar åt en tidig morgonflight

På frågan om det blir någon start för den kraftigt föresenade flighten ikväll säger flygplatschefen.

– Det finns ingen yttre tid, det är upp till besättningen och deras arbetstider om det är dags att ställa in avgången. Men de försöker verkligen få komma iväg och tänker försöka åtminstone ett par timmar till, säger hon till SVT vid 20-tiden.

– Det är inte vi som avgör vad som ska ske utan det gör flygbolaget (Ryan Air). Som det ser ut nu så lutar det åt en tidig morgonflight om du frågar mig, säger Tezz Tordsdotter Åkerman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer