Curt ”Curre” Lundmark Foto: Robert Gustavsson/SVT

Hockeylegendaren Curre Lundmark om säsongen för VIK Hockey

Uppdaterad
Publicerad

VIK Hockey kan redan nu börja ladda inför nästa säsong. Efter grundomgångens sista match på söndagen stod det klart: VIK missar kvalserien och därmed chans till SHL, trots vinst i förlängningen mot Tingsryd.

Det har varit en svajig säsong för VIK. Det började bra rent poängmässigt, men efter jul har förlusterna radats upp och kritiken mot vilka nyförvärv som köptes in samt hur de användes fick klubben att sparka tränare Martin Filander samt sportchef Niklas Johansson. Men förändringen kom för sent och många pratar om årets insats som ett fiasko.

– Jag tycker överhuvudtagit att det har varit en ”flänghockey” om man kan säga så. Jag vill se hockey på ett helt annat sätt och det fick jag se nu på slutet, laget höll ihop på ett annat sätt och sparade på krafterna, men som man spelade stora delar av säsongen så ödslade man mycket kraft när man inte hade puck och hade väldigt lite kraft kvar när man erövrade puck, säger Curt Lundmark, hockeyexpert.

Krisen i VIK

Vad ska då VIK förbättra till nästa säsong?

– Jag vill framför allt se att man satsar på unga egna spelare. Att köpa en massa utländska spelare som inte har hjärta och lidelse för Västerås, det är ett fördärv. Det finns många lovande VIK-juniorer ute i landet, ta hem dom och skapa ett lag tillsammans med de skickliga spelarna som man har haft det här året, säger Curt Lundmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i VIK

Mer i ämnet