• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett industrihotell på Gärdesvägen i Stenungsunds kommun, Västra Götalands län, med kraftig rök som påverkar boende i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Majoriteten i Västerås presenterade budgeten för 2022: ”Gjort historiskt goda resultat”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen presenterade den styrande majoriteten i Västerås sin sista budget för mandatperioden.

2022 budgeterar Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet för ett resultat på 149,4 miljoner kronor. Totalt får nämnderna 427,8 miljoner kronor mer än föregående år.

Till exempel ska riktade kvalitetssatsningar göras inom både skolan och äldreomsorgen. Bland annat läggs sex miljoner kronor på elever inom gymnasieskolan som finns i riskzon för utanförskap och under 2022 är tanken att de delade turerna ska försvinna inom äldreomsorgen.

– Västerås stad har gjort historiskt goda resultat de senaste åren. Vi är stolta över vad vi åstadkommit men vi är inte nöjda, därför prioriterar vi i denna budget: barn och utbildning, äldreomsorg, trygghet samt miljö- och klimatåtgärder, säger Staffan Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Några andra exempel på investeringar som presenterades i budgeten är fler socialsekreterare som arbetar i fält, en ny fritidsklubb på Hammarby och att göra å-stråket längs Svartån mer attraktivt. Dessutom reserveras 50 miljoner kronor för tågstopp på Finnslätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer