Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Ayas son drogs in i kriminalitet – misstänks nu för grovt brott: ”Jag är väldigt upprörd och ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Senast Aya såg sin son var när flera poliser ledde honom ut ur deras hem.

Hon berättar att hon visste att han hade provat cannabis – men att han är inblandad i det grova brott han nu sitter frihetsberövad i Västmanland för kan hon inte föreställa sig.

– När han kommer ut ska jag flytta. Det spelar ingen roll hur långt bort jag måste flytta, bara han inte träffar de här kompisarna igen, säger Aya, som egentligen heter något annat.

När pappan till hennes son gick bort märkte hon att det tog hårt. Sonen började umgås med nya vänner och snart var han misstänkt för ett mindre brott. Han hävdade att det var vänner som lurat honom och han dömdes aldrig, men socialtjänsten kopplades in.

Sonen fick gå på samtal, men Aya vet inte om det hjälpte. Hon är skeptisk till socialtjänsten och berättar att många invandrarfamiljer där hon bor tror att socialtjänsten ska ta barnen och tackar därför nej till stöd.

Men Aya började sätta tydligare gränser. Hon ringde och ville veta var hennes son var och kontrollerade hans kläder när han kom hem.

Hon tyckte att han bättrade sig och såg ljust på framtiden. Sedan kom gripandet som en chock.

I klippet berättar Aya om gripandet, när hon märkte att sonen hamnat snett och om sina tankar framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.