Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Man avled efter lägenhetsfest i Västerås – de två som var anhållna har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Mannen och kvinnan som anhölls misstänkta för vållande till annans död i samband med ett dödsfall på en fest natten till lördag har nu släppts på fri fot. Efter de förhör som hållits ser åklagaren inga skäl till att hålla dem frihetsberövade.

En man i 55-årsåldern avled på sjukhus efter att ha varit på en fest i en lägenhet i Västerås natten till lördag. Polisen larmades till adressen med anledning av att mannen blivit livlös.

Två personer, en man och en kvinna som båda är i 50-årsåldern, greps i samband med händelsen. Polisen fick in larmet vid 22.30-tiden på fredagen.

– Vi blev larmade av ambulansen och följde med, säger Maria Rupla, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Under lördagsförmiddagen anhölls mannen och kvinnan av åklagare, skäligen misstänkta för vållande till annans död, vilket är den lägre misstankegraden.

Oklart om misstankarna kvarstår

Men efter de förhör som hållits beslutade åklagare Eva Morén att släppa både mannen och kvinnan.

– Åklagaren bedömer att det inte finns skäl till häktning eller att hålla dem frihetsberövade, säger Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst.

Om mannen och kvinnan fortfarande är misstänkta för brott kan han inte svara på.

Utredningen fortsätter under lördagen, och det pågår en teknisk undersökning av platsen där festen hölls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.