Efter vådaskjutningen har säkerheten höjts på skyttebanan. Foto: SVT

Man döms för vållande till annans död efter vådaskott i Norberg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern döms för vållande till annans död, men frikänns från att ha begått vapenbrott efter att ha skjutit ihjäl en äldre man på skjutbanan i Norberg i november 2019.

Det var den 3 november förra året som polisen larmades till skjutbanan i Norberg. En man i 40-årsåldern hade spenderat dagen på skjutbanan tillsammans med en äldre man. Den äldre mannen befann sig i höjd med banans måltavlor samtidigt som mannen i 40-årsåldern sköt mot tavlorna. Skotten träffade mannen i bröstet och han avled på platsen.

I rätten har mannen berättat att han skulle skicka ett sms och när han då ägnade sin uppmärksamhet åt telefonen, så släppte han samtidigt kontrollen över var den äldre mannen befann sig.

Under måndagen kom domen från tingsrätten i Västmanland och mannen döms till villkorlig dom med samhällstjänst på 160 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse i 6 månader ha dömts ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vådaskjutningen i Norberg

Mer i ämnet