Man försökte köra på polis utanför Sala – greps misstänkt för flera brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern försökte köra på en polis när han stoppades i en trafikkontroll sent på lördagskvällen. Han försökte smita och jagades av flera patruller på småvägar norr om Sala, innan han kunde gripas misstänkt för flera brott.

Vid 22-tiden på lördagskvällen vinkade en polispatrull in en bil på länsväg 826, vid Rosshyttan norr om Sala. Men i stället för att stanna försökte föraren, en man i 20-årsåldern, köra på en av poliserna. Sen körde han ifrån platsen.

– Polismannen stod utanför bilen när den här föraren försökte köra på honom. Men ingen blev skadad, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Polispatrullen följde efter bilen på småvägar norr om Sala, och flera patruller anslöt efter hand. Söder om Möklinta användes en spikmatta för att få stopp på bilen.

Mannen greps misstänkt för ett flertal brott, bland annat försök till ringa misshandel, grovt drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Bilen visade sig även vara falskskyltad. Föraren försattes på fri fot efter provtagning och förhör.

– Brotten är allvarliga, men det finns inget skäl till att han ska sitta frihetsberövad, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.