Gjorde grimaser och pekade finger – man från Surahammar döms för ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Vid upprepade tillfällen har en 45-årig man kört förbi en mans bostad och arbetsplats i Surahammar. När han passerat har han gjort grimaser, pekat finger, stirrat på målsägande och tutat. Nu döms 45-åringen för ofredande och överträdelse av kontaktförbud.

Händelserna har ibland förekommit flera gånger om dagen. Enligt målsägandes tidigare sambo har 45-åringen kört förbi bostaden drygt hundra gånger. Och han ska ha kört förbi målsägandes arbetsplats mellan tjugo till trettio gånger.

Körde efter med bil

45-åringen har tidigare delgivits kontaktförbud, men trots det fortsatte hans beteende. Vid ett tillfälle har mannen kört bakom målsägandes bil med kort avstånd under en sträcka. Därefter har han kör in i hans bli så att det uppstått skador på bakre stötfångare. När målsägande klivit ur bilen för att prata med 45-åringen har han kört därifrån. 

I domen framkommer det att männen ser varandra som ovänner sedan tio år tillbaka på grund av olika orsaker. 

Tingsrätten anser att händelserna som beskrivits är så likartade och att de tillsammans med övrig utredning visar på att det inte rör sig om flera gärningsmän. 45-åringen döms till en villkorlig dom med samhällstjänst på 120 timmar, för ofredande och överträdelse av kontaktförbud. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer