Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I augusti 2008 hittades en kvinna död i sin säng i Hallstahammar. Foto: SVT /arkiv

Man häktad för 14 år gammalt mord i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

2008 mördades en kvinna i Hallstahammar och trots omfattande polisarbete har inte fallet klarats upp. Men under fredagen häktades en 42-årig man som nu misstänkts på sannolika skäl för mordet.

Enligt polisen själva så har myndigheten i perioder lagt ner ett omfattande utredningsarbete och i tisdags gav det utdelning och en man kunde gripas misstänkt för mordet. Mannen är nu anhållen i väntan på häktningsförhandling.

– En framgångsfaktor i utredningen den senaste tiden har varit nya forensiska undersökningar av de spår som säkrades på brottsplatsen, vilket har möjliggjorts genom utvecklad teknik hos nationellt forensiskt centrum, säger Mikael Eriksson, gruppchef för kalla fall-gruppen i polisregion Mitt.

Det är polisens kalla fall-grupp i region Mitt tillsammans med en utredningsledare från polisområde Västmanland som sedan en längre tid tillbaka har arbetat med mordet.

Under åren har cirka 600 förhör hållits  – varav 200 av dessa på senare tid och i tisdags greps alltså en man som nu misstänkts för mordet.

Förundersökningen leds av Åklagarmyndigheten.

Här är polisens huvudvärk – elva olösta mord i Västmanland som granskas på nytt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får du hela listan av kalla fall i Västmanland som ska utredas på nytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.