Pojke rånad på sin elscooter i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till centrala Västerås under söndagen. Detta efter att en pojke under hot blivit rånad på sin elscooter.

Larmet kom vid 13-tiden. Polisen kom till platsen så pass fort att den rånade personen kunde peka ut en gärningsman som strax därpå blev gripen. Polisen rubricerar brottet som grovt rån.

Gripandet skedde samtidigt som gärningspersonen samtalade med en man. Även han är nu gripen misstänkt för ringa narkotikainnehav. Enligt initiala uppgifter från polisen i region Mitt var samtliga inblandade i 20-årsåldern men dessa har sedan korrigerats. Den rånade pojken är 15 år och de två brottsmisstänkta är i 20-årsåldern.

Den senaste tiden har flera personrån inträffat i Västerås kommun. Under september kom det in fler anmälningar om detta till polisen än någon av de föregående månaderna på året. Bland annat har ett flertal mopedrån inträffat.

En som har utsatts för ett personrån i Västerås är Lars Ivarsson som för tre år sedan rånades och misshandlades i Vasaparken. Honom möter du i klippet nedanför.

Anmälningar om personrån januari-september

September: 27

Augusti: 12

Juli: 3

Juni: 6

Maj: 5

April: 2

Mars: 7

Februari: 12

Januari: 5

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.