Händelsen inträffade i Bäckby i Västerås. Foto: Google earth

Man på Bäckby knivhuggen i benet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern blev under tisdagskvällen knivhuggen i benet vid norra sidan av gamla Bäckbyskolan på Bäckby centrum i Västerås. Mannen har förts till sjukhus. Tidigt på onsdagsmorgonen har fortfarande ingen gripits.

Larmet inkom strax innan klockan 20 på tisdagskvällen. Polisen ryckte ut och spärrade av platsen, vid norra sidan av gamla Bäckbyskolan i närheten av kyrkan. Ingen gärningsman fanns kvar på platsen när polisen anlände till brottsplatsen.

Offret är en man i 30-årsåldern som har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart.

– Men vi har kunnat förhöra både brottsoffret och en kompis till denne som kom till platsen efter händelsen, säger Linda Wideberg, presstalesperson hos polisen i region mitt, till SVT Västmanland.

Polisen vill ha tips

En förundersökning är inledd med brottsrubriceringen grov misshandel.

Flera personer som vistats i området har kontrollerats. Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp.

– Vi skulle vara väldigt tacksamma för iakttagelser i Bäckby vid den aktuella tidpunkten. Så som personer vars beteende sticker ut eller bilar man inte känt igen och så vidare, säger Linda Wideberg.

Tidigt på onsdagsmorgonen har fortfarande ingen misstänkt gripits, enligt polisens RLC-befäl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.