Man misstänkt för mordförsök i Skinnskatteberg greps i Finland

Publicerad

Det finns nu två misstänkta för dådet i en lägenhet i Skinnskatteberg i början av november, då två personer hittades skadade. En man som varit anhållen i sin frånvaro har nu påträffats i Finland.

– Det är nu vi hoppas reda ut vad det var som egentligen hände där i lägenheten, säger åklagare Joel Teran till SVT Västmanland.

I början av november hittades två personer med skador från ett vasst föremål i en lägenhet i Skinnskatteberg. Strax därefter greps en man misstänkt för två fall av mordförsök.

Nu har ytterligare en person, en man som tidigare varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för inblandning, påträffats i Finland och gripits. Han ska transporteras till Sverige om två veckor, rapporterar Fagersta-posten.

Han är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– Vi befinner oss i ett tidigt skede i utredningen, men det rör sig om en person som befunnit sig på den här platsen.  Inom de närmsta veckorna hoppas vi få mer klarhet, säger Teran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.