Polisen söker efter spår från skottlossningen i Johannisdalsskogen i Köping. Foto: Robert Gustavsson SVT

Man i 20-årsåldern skjuten i Köping: ”Vaken och talbar”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev på torsdagskvällen skjuten i benet i ett skogsområde i Köping. Mannen fördes till sjukhus med lindriga skador och förhördes flera gånger av polisen utan framgång. 

– Han vill inte berätta mycket för oss och då blir brottet svårt att utreda, men vi ska hålla nya förhör under helgen så vi får se då, säger Richard Florén som är förundersökningsledare hos polisen.

Polisen larmades klockan 19.40 av boende i området efter att flera smällar hörts från ett skogsområde norr om Skogsborg. En skottskadad man hittades och fördes till sjukhus med ambulans. Hans skador konstaterades vara lindriga.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och grovt brott mot vapenlagen, men ännu finns inga gripna. Efter flera förhör med vittnen, en teknisk undersökning på platsen och dörrknackning misstänker man att det rör sig om flera gärningsmän.

Ovanligt många skjutningar i Västra Mälardalen

Totalt har fem skjutningar inträffat i Västmanland sedan årsskiftet, fyra av dessa har inträffat i Västra Mälardalen. Även om polisen, i nuläget, inte ser någon koppling mellan de senaste skjutningarna i regionen så konstaterar de att händelserna går att relatera till kända kriminella miljöer.

– Det verkar som att vi, i Västra Mälardalen, just nu har ett antal individer som har vuxit upp i den kriminella miljön och blivit farliga för både sig själv och andra, säger Richard Florén.

Han utesluter inte att polisstationen i Köping kommer få fler grova brott att utreda den närmsta tiden.

– Än så länge utreder vi detta med lokala resurser, men vi får se, det finns så klart en risk att det kommer vedergällningar efter det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.