Skottlossning på Bäckby i Västerås – man i 20-årsåldern påträffad skadad

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15-tiden på lördagen fick polisen larm om skottlossning på Bäckby i Västerås. Enligt Region Västmanlands patientskaderapport ska en man i 20-årsåldern vårdas för lindriga skador. Under söndagsmorgonen kunde polisen bekräfta att två personer är anhållna misstänka för grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

– Det är två män som är gripna, inget mer än så kan jag säga, säger Petra Blomqvist, Presstalesperson Region Mitt

Två män är anhållna misstänka för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Men polisen är fortsatt förtegna gällande hur själva gripandet av de två misstänka gick till.

– Jag kan inte gå in på detaljer kring gripandet, jag kan inte håller gå in på vilka de här personerna är, berättar Petra Blomqvist, Presstalesperson Region Mitt.

Offret hittades efter flera larm

Flertalet samtal kom in till polisen om en skottlossning på området Bäckby i Västerås under lördagseftermiddagen. Väl på plats kunde polisen anträffa en skottskadad man i 20-årsåldern.

– Nu ska vi organisera upp oss, sätta till den personal som har beredskap som ska börja med förhör. Man hör personer i området som kan tillföra utredningen och sen hoppas vi att vi kan få in tips, sa Mikael Hedström presstalesperson i region Mitt inledningsvis.

Under eftermiddagen och kvällen genomförde polisen dörrknackningar för att ta upp vittnesmål och iakttagelser. Dessutom höjdes även säkerheten runt Västerås sjukhus under lördagseftermiddagen.

– Vi har fått in en skottskadad patient och då gör vi alltid en form av riskbedömning, för att ha en säker miljö för våra patienter, besökare och personal, säger Jan Hallberg, tjänsteman i beredskap på region Västmanland.

Vid 14-tiden på söndagen berättade Hallberg att den skottskadade mannen nu har lämnat sjukhuset likaså väktarna som bevakade ingågarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer