Roland Karlström från Eskilstuna var en av många som besökte den traditionsenliga indockningen vid Hjälmare kanal utanför Arboga. Foto: Mimmi Sundberg/SVT

Båtsäsongen avslutades med traditionsenlig indockning i Hjälmare docka

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen gick den sista indockningen av stapeln i Hjälmare docka utanför Arboga. Båtarna tog då sitt sista farväl av sommaren, för att parkera sig i dockan – där de ska vila torrt över vintern. Och evenemanget blev välbesökt.

– Jag har velat se det här i många herrans år men jag har missat det varenda gång, säger Roland Karlström från Eskilstuna, som besökte indockningen.

Ett fyrtiotal husbilar hade samlats vid Hjälmare docka för att uppleva årets femte och sista indockning.

Arbetet började i gryningen, med endast marschaller och månljuset som belysning. Redan då fanns besökare på plats för att uppleva den traditionsenliga avslutningen på båtsäsongen.

Och under förmiddagen blev de allt fler.

– Att dockningen har varit ett stort besöksmål inom Arboga är vida känt. Men det här, jag har aldrig varit med om maken, säger Jan ”Sluss-Janne” Eriksson, som ansvarar för dockningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.