Polisen misstänker att samma rånargäng slagit till mot flera personer under helgen. Foto: SVT

Maskerade rånare slog till igen – pojke rånades på sin jacka

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig pojke rånades av fyra knivbeväpnade gärningsmän i Pettersberg i Västerås på söndagskvällen. Polisen tror att det är samma gäng som rånade flera ungdomar kvällen innan.

– Signalementen stämmer ganska bra, säger Mats Länn på polisen i Västmanland.

Männen som slog till mot den 16-årige pojken vid 19.30-tiden i Pettersberg var maskerade och beväpnade med kniv. Pojken rånades på sin jacka men ska inte ha skadats, enligt polisen.

En liknande händelse inträffade på Bäckby under lördagskvällen då flera ungdomar rånades på sina mobiltelefoner och jackor. Mats Länn, på Polisen i Västmanland, misstänker att det rör sig om samma gärningsmän som härjar i området.

– Signalementen stämmer ganska bra, det är lika många gärningsmän och samma tillvägagångssätt. Den här gången var det en pojke som rånades, säger han.

”Inte möjlighet att spåra”

När polisen larmades till Pettersberg under söndagskvällen var de maskerade personerna spårlöst borta. Ingen har ännu gripits.

– Vi har fem-sex patruller som är ute och letar, men tyvärr har vi ingen hund tillgänglig och ingen möjlighet att spåra gärningsmännen, säger Mats Länn.

Han uppmanar eventuella vittnen eller andra som gjort iakttagelser att höra av sig till polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.