• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Maskerade män bröt sig in hos sovande kvinna i Västerås

Publicerad

Delvis maskerade och med handskar bröt sig de tre männen in hemma hos en kvinna i Västerås. Nu har de dömts, mot sina nekanden.

Kvinnan har berättat hur hon hade lagt sig när hon hörde ljud från ytterdörren. Innan hon hann dit bröt sig de tre männen in. En av dem slog henne i huvudet.

Enligt åklagaren ska syftet med intrånget ha varit att stjäla saker.

När polisen kom fram stod de tre männen i hallen, kvinnan satt på golvet. Utanför hittades verktyg, trasigt murbruk och brytmärken på dörren.

Nekar till brott

De tre männen, 31, 26 och 27 år gamla, har nekat till brotten och alla uppgett olika förklaringar till varför de var där. Som att de letade efter någon eller sett en öppen dörr.

Västmanlands tingsrätt dömer dock två av männen till sex månader i fängelse för egenmäktigt förfarande. Den ena av dem döms också för misshandel. Den tredje döms till skyddstillsyn.

De ska också betala skadestånd för bland annat kränkning till kvinnan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer