Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så går det till när mandelmassan blir till. SVT har besökt Dennis Valdén i Köping som tillverkat mandelmassa i över tio år. Foto: Melker Blomberg/SVT

Köpings mandelmassa når ut i världen

Uppdaterad
Publicerad

Fettisdagen är utan tvekan höjdpunkten på semmelsäsongen. Och det märks just nu på mandelmassafabriken i Köping där mandlar från Spanien krossas och blandas med socker till en massa som når långt utanför Sveriges gränser.

SVT gjorde ett besök hos Dennis Valdén som sedan 2010 driver Valdéngården i Köping.

– Semmelperioden pågår ju ungefär fram till påsk. Men fettisdagen är verkligen höjpunkten, efter det minskar det lite beroende på hur snabbt våren kommer, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer