Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, om MDH:s möjligheter att bli universitet – och rektor Paul Pettersson om vad det skulle betyda Foto: Susanna Ahnlund

MDH visade upp sig för Matilda Ernkrans (S) i hopp om att bli universitet

Publicerad

Regeringen är på jakt efter ett nytt tekniskt universitet. Mälardalens högskola, som länge kämpat för att tilldelas universitetstiteln, visade upp sig när de fick ministerbesök på måndagen.

Ministern för högre utbildning och forskning, Matilda Ernkrans (S), höll förhoppningarna levande men gav inget rakt svar på universitetsfrågan. 

Vad behöver MDH för att bli ett universitet?

– Jag vill snarare fokusera på vad MDH har som är bra. Det som är skolans storhet och möjlighet är MDH:s samverkan med det övriga samhället. Med ABB och Bombardier exempelvis, sa Matilda Ernkrans.

Studenter lyftes fram under ministerbesöket

Opera, självgående cyklar och utrustning som förbättrar rehabiliteringen för strokepatienter radades upp framför ministern när hon lotsades genom skolan. 

– Vi visar upp spetsar i vår forskning, studentprojekt som vi är stolta över och ger en helhetsbild över skolan, sa Paul Pettersson, rektor vid MDH.

Ernkrans hann också med att besöka MDH:s avtalsparter ABB och Bombardier och tala med representanter från Västerås stad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer