JennieMaria Ström, ordförande för Miljöpartiet i Västerås. Foto: SVT

Miljöpartiet i Västerås kräver att ensamkommande ska få stanna

Uppdaterad
Publicerad

Styrelsen för Miljöpartiet i Västerås kräver att de unga ensamkommande som kom till Sverige under 2015 ska få stanna. Det är inhumant att låta de som kom till landet som omyndiga prövas som om de vore vuxna, menar de.

Frågan om de ensamkommandes rätt att stanna är en hjärtefråga för Miljöpartiet och de senaste dagarna har skiljelinjen mellan Socialdemokraternas och Miljöpartiets inställning i frågan varit föremål för spekulationer om frågan splittrar regeringen.

Nu går styrelsen för Miljöpartiet i Västerås ut och kräver att de ensamkommande som kom under hösten 2015 ska få stanna:

– Det är dags att regeringen agerar för en human flyktingpolitik. Vad vi gör mot de ensamkommande ungdomarna är fruktansvärt, säger JennieMaria Ström, ordförande för Miljöpartiet Västerås.

Hur ser ni på att den här frågan kan splittra regeringen?

– Vi ser det som en separat händelse. Vi måste säga vad vi tycker oavsett hur diskussionen går i rikssammanhang, säger JennieMaria Ström.

Frågan är förankrad inom hela Miljöpartiet i Västerås, men något formellt beslut har inte tagits. Därför är det bara styrelsen som går ut offentligt med kravet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.