Foto: Melker Blomberg / SVT

Mimer om arbetet efter branden: ”Kommer ta lång tid”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen person skadades i branden på Råby under natten till onsdagen. Det har dock blivit omfattande skador på de drabbade lägenheterna.

Det rör sig om totalt 24 lägenheter som alla på något sätt är påverkade av branden.

– Två lägenheter är brandskadade, men samtliga lägenheter har rökskador och vattenskador i olika omfattning, säger Maria Eberhardsson, kommunikationschef på Mimer.

Det är oklart när hyresgästerna kan flytta in igen. Först måste räddningstjänsten jobba klart, fastigheten ska saneras och sedan ska det renoveras.

Maria Eberhardsson är kommunikationschef på det kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås.

– Det är mycket förstört och omöjligt att säga hur lång tid det kommer att ta, men det vi ser nu är att detta kommer ta lång tid, säger Maria Eberhardsson.

I natt hölls ett informationsmöte för de evakuerade på Fredriksbergsskolan. Proceduren nu är att de boende själva måste ta kontakt med sina respektive försäkringsbolag för att hitta ett temporärt boende. Krisstödet från kommunen har också varit på plats för att hjälpa de boende.

– Som tur är ingen skadad. Självklart är det fruktansvärt för hyresgästerna att bli väckta mitt i natten och behöva springa ut ur sin bostad, säger Maria Eberhardsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden på Råby

Mer i ämnet