Foto: TT

Missbruksmottagningen i Västerås flyttar

Publicerad

Nu flyttar missbruksmottagningen i Västerås till nya lokaler. Från och med nästa vecka kommer de inte längre ligga på sjukhusområdet.

– Vi har letat lokaler dem senaste tre åren. De på sjukhuset var inte ändamålsenliga eller tillräckligt stora. Med de nya kommer vi dessutom närmare våra samarbetspartners- vårdcentraler och boenden, säger Marita Sivén, enhetschef.

Missbruksmottagningen har varit lokaliserade i landstingets lokal de senaste sex åren sen, trots att de är en kommunal mottagning. Nästa vecka flyttar de till Kopparbergsvägen 45 i Västerås.

– Vi tror mycket på det här. Vi ligger nere på stan, mer centralt för samarbetspartners och klienter, säger Marita Sivén. 

Utöver att flytta missbruksmottagningens verksamheter till Kopparbergsvägen så kommer också de två behandlare som jobbar med 12-stegsprogrammet på Skepparbacken, att flytta in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.