Misstankarna stärks efter nya fynden på Skiljebo: ”Tillverkar bomber”

Uppdaterad
Publicerad

Flera förpackningar med misstänkt sprängmedel hittades under onsdagskvällen i den misstänkte mannens vindsförråd. Det ökar åklagaren Carl-Johan Norströms misstanke om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det var bra att polisen hittade förpackningarna med sprängmedel så man kunde undvika en ännu större olycka, säger han.

Polisen genomsökte den misstänkte mannens vindsförråd i lägenhetshuset på Skiljebo under onsdagskvällen. De hittade flera förpackningar som de misstänkte var sprängmedel. Det nationella bombskyddet kallades då återigen till platsen och de boende evakuerades.

– Jag kan förstå att boende i huset är oroliga. Att vi inte hittade det här innan var på grund av att nummerskyltarna på förråden var bytta. Så man hittade inte rätt förråd från början, säger kammaråklagaren Carl-Johan Norström.

Åklagaren Carl-Johan Norström tar oss igenom vad som skedde under onsdagskvällen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion på Skiljebo

Mer i ämnet