Person hittad död i Norberg – polisen utreder men misstänker sjukdomsfall

Uppdaterad
Publicerad

På Valborgsmässoaftons kväll larmades polisen om en död person på en adress i Norberg. En förundersökning gällande mord inleddes. På lördagsmorgonen meddelar dock polisen att det misstänks handla om ett sjukdomsfall.

Strax efter 17 på fredagseftermiddagen kom ett larm till polisen om ett grovt brott i Norberg. Initialt var polisen företegen.

Senare gick de ut med att det handlar om ett misstänkt dödsfall. Omständigheterna gör att brott inte kan uteslutas och därför har en förundersökning om mord inletts.

Kan vara sjukdomsfall

På lördagsmorgonen meddelade dock polisen att de i nuläget misstänker att det handlar om ett sjukdomsfall men att förundersökningen fortsätter.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa dödsorsaken.

– Det är den utredningsåtgärden som återstår. Vi tar alltid det säkra före det osäkra när det inte med säkerhet går att säga att dödsfallet är naturligt, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.