Frihetsberövande och misshandlade kvinnor – en man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man har nu anhållits misstänkt för att ha frihetsberövat och misshandlat två kvinnor i Västerås. Händelsen på Norra Skallberget, som först rubricerades som misstänkt människorov, har under dagen fått en lindrigare brottsrubricering.

– Han är nu misstänkt för två fall av olaga frihetsberövande och två fall av misshandel, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl på torsdagskvällen.

– Båda målsägandena har skador, men inte så de har behövt söka vård för detta, fortsätter han.

Upprinnelsen uppges ha varit ett bråk mellan två kvinnor och en man på torsdagsmorgonen. I det som initialt misstänktes vara människorov, ska en kvinna ha blivit indragen i en bil och bortförd från en adress på Norra Skallberget i Västerås. Kvar på platsen lämnades en annan kvinna.

Efter att ha sökt av flertalet adresser påträffade polisen de inblandade personerna och en man greps.

Polisen ska hålla förhör med samtliga inblandade men hade på tidiga torsdagskvällen fortfarande inte kunnat höra den misstänkte mannen då han uppges vara påverkad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.