Fritidspedagogen Dennis Pettersson Kraft menar att det är viktigt att närvarande vuxna finns på plats. Foto: Caroline Slotte/SVT

Mobil fritidsgård vid kärlekens torg: ”Behöver vara närvarande vuxna”

Uppdaterad
Publicerad

Under Musikhjälpenveckan kommer de kommunala fritidsgårdarna i Västerås att satsa lite extra, både i form av insamling och i att vara synliga. Hittills har de samlat ihop 34 000 kronor.

Ungdomarna har flera år tidigare engagerat sig i Musikhjälpens insamlingar och teman, så även i år. Det har knackats dörr, samlats pant och bakats kakor för att samla ihop pengar.

– Det är fantastiskt att Musikhjälpen är här och att vi samlat in så mycket pengar. Vi har passerat vårt mål på 30 000 kronor, säger Michael Hessen, en av de ungdomar som i kväll ska besöka buren.

Musikhjälpen Västerås

På Torggatan i Västerås står en av de valstugor som användes i höstas, den enda skillnaden är att den nu används som en mobil fritidsgård.

– Vi har många fritidsgårdar runt om i Västerås och vi kände att det behöver vara närvarande vuxna under veckan. Så ungdomar kan komma till oss om de vill prata, säger Dennis Pettersson Kraft, fritidspedagog.

I kväll kommer några av ungdomarna besöka buren och berätta om deras engagemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen Västerås

Mer i ämnet