Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Moderaterna i Västmanland kritiska mot regeringens budget: ”Prioriterar ledighet och bidrag”

Uppdaterad
Publicerad

I regeringens budget för valåret 2022 finns pengar för välfärd, vaccin, extra föräldraledighet – och mycket mer. Regeringen summerar de nya satsningarna i budgetpropositionen till 74 miljarder kronor. Moderata regionrådet i opposition Mikael Andersson Elfgren, är dock inte imponerad.

– Det stora problemet är att det här är riktade tillfälliga stadsbidrag. Det är inte det vi behöver. Vi kommer dras med pandemins konsekvenser och vårdköerna under en lång tid. Då behöver vi generella bidrag så vi kan göra verkstad av pengarna, säger Mikael Andersson Elfgren.

Regeringen vill också införa den utlovade så kallade familjeveckan från april nästa år. Förmodligen uppskattat av många men Mikael Andersson Elfgren ser också problem med förslaget.

– Det kommer att få konsekvenser. Som det är nu så har vi stora problem att bemanna, framförallt på sommaren, ska vi då utöka ledighetsuttaget så kommer det att leda till längre vårdköer och mer hyrpersonal, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.