Foto: tt/arkiv

Röntgen i Fagersta moderniseras

Uppdaterad
Publicerad

Röntgenavdelningen vid Västmanlands sjukhus i Fagersta moderniseras. Ny apparatur installeras och avdelningen byggs delvis om

– Det här betyder att vi kan behålla röntgenavdelningen i Fagersta för en lång tid framöver. Vi säkerställer verksamheten där, säger Lena Lindell som är enhetschef för röntgenavdelningen i Fagersta, Köping och Sala.

Moderniseringen av röntgenavdelningen vid Västmanlands sjukhus i Fagersta planeras pågå till och med den 19 oktober. Fram tills dess kommer röntgenpatienter hänvisas till mottagningarna i Köping eller Västerås. Beroende på var man bor finns också möjligheten att åka till Avesta för röntgen.

– Förhoppningsvis kommer den nya röntgenapparaturen göra att vi kan utföra en mer specialiserad form av undersökningar i Fagersta. Undersökningar man tidigare fått åka till Västerås eller Köping för att få utförda, säger Lena Lindell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.