Mordet på Malmaberg i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen inleddes hovrättsförhandlingarna i fallet med edn 31-åring som dömts till 18 års fängelse för knivmord på sin före detta flickvän i tingsrätten.

Det var i somras som den 31-årige mannen gick till attack mot sin före detta flickvän på ett behandlingshem på Malmaberg i Västerås. Mannen och den 27-åriga kvinnan hade barn tillsammans och skulle träffas för att diskutera vårdnaden.

Mannen knivhögg kvinnan som senare avled på sjukhus. Ytterligare en kvinna knivhöggs och skadades svårt vid dådet.

I November fälldes 31-åringen av tingsrätten i Västmanland för mord och försök till mord. Straffet blev 18 års fängelse. Nåt som åklagaren överklagat

– Jag vill att hovrätten prövar om inte de här gärningarna är av det slaget att de förskyller ett livstids straff, säger Helena Lundgren som är åklagare i äredndet.

Rätten på brottsplatsen

Även försvaret har överklagat domen. De har hävdat att mannen under flera år varit felmedicinerad, och att den tunga medicineringen gjort att 31-åringen omöjligt kan ha haft det uppsåt som krävs för en fällande morddom.

Idag tar hovrätten upp fallet. Man börjar förhandlingen i Västerås för att åklagarsidan vill att hovrättens representanter ser brottsplatsen för att bättre förstå vittnen som kommer att höras.

Både försvaret och åklagarsidan har överklagat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivdådet i Västerås

Mer i ämnet