Man knivhuggen på Bäckby

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen larmade polis under lördagskvällen, efter att ha sett en man jagas. När polisen kom till platsen kunde de konstatera att mannen blivit knivhuggen i ryggen och ärendet rubriceras som mordförsök.

Flera vittnen såg en man jagas av ett gäng på Bäckby i Västerås strax innan klockan 20 under lördagkvällen. De larmade polisen och flera patruller anlände till platsen.

– Det är bara målsägande kvar. Han visar sig vara knivhuggen i ryggen och hans medvetandegrad går ner. När han sedan kommer under vård visar sig hans skador inte vara livshotande, berättar polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Polisen hörde vittnena på platsen och talade även med andra som rört sig i området, men lyckades inte gripa någon gärningsman.

Ärendet åklagarlett

En anmälan om mordförsök upprättades och ärendet är nu övertaget av jourhavande åklagare.

– Det finns ingen frihetsberövad i nuläget. Man vill inte gå in på några detaljer, eftersom utredningen är inne i ett tidigt skede och det råder förundersökningssekretess. Det jag kan säga är att ett antal sedvanliga utredningsåtgärder som nu utförs, berättar Karl Jigland vid åklagarmyndighetens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.