Nätjätten har startat upp i Västerås

Publicerad

På onsdagen meddelade Amazon Web Services att företaget nu startat upp sina anläggningar i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm.

Vid serverhallen i Västerås kommer företaget att leverera och drifta molntjänster och det är där företagskunder nu ska lockas att placera sin data.

– Vi är stolta över att Västerås spelar en viktig roll i den globala digitaliseringen och får vara en av hemorterna för en modern världsomfattande verksamhet, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Företaget går inte ut med hur många jobb etableringen skapar men menar att just tillgången till lokal kompetens var något som lockade med Mälardalen.

– Vi ska anställa nätverksingenjörer, dataingenjörer och SRF-ingenjörer. Dessutom förstärker vi våra säljteam, säger Erik Morales, utvecklingschef Amazon norra Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.