Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar badvärden Jonas Hammarlund om hur han känner för att komma till jobbet när nattbadare varit där och stökat ned. Foto: Robert Reinholdsson/SVT

Badvärdar ryter ifrån efter nattbadarnas framfart: ”De skräpar ned och förstör”

Uppdaterad
Publicerad

Flera utebad i Västmanland har problem med nattbadare som förstör och skräpar ned.
– Det är ett stort problem, för det tar tid från vårt arbete. Vi har ju våra rutiner vi ska hinna med på morgonen innan vi slår upp portarna, säger Jonas Hammarlund, badvärd på Ekbacksbadet i Arboga.

Det är inte ovanligt att badvärdarna på Ekbackbadet kommer till jobbet och får börja med att städa bassängerna.

– Senast i söndags var det livbojar kastade i vattnet. Vagnen som vi har motionslinorna på var också nedkastad i vattnet. Och var det massor av skräp i både poolerna och på land, säger badvärden Jonas Hammarlund.

Även Skultunabadet norr om Västerås får regelbundet städa och laga sin badplats.

– Det är tjuvbadare här var och varannan natt. Ofta så lämnar de alkoholflaskor, burkar och cigaretter efter sig. I förrgår var rutan krossad. Vi brukar också få laga staketet som blivit uppklippt, säger Peter Khabarov som är badvärd på Skultunabadet.

Nattbadsolycka i Hallstahammar

En natt förra veckan klippte ett gäng ungdomar i 18-årsåldern upp stängslet till Skantzöbadet i Hallstahammar och tog sig in på badområdet.

En ung man hoppade från femmans trampolin och landade på duken som låg över bassängen. Han skadade sig och vännerna fick ringa ambulans. Skantzöbadet har polisanmält intrånget och vidtagit åtgärder för att minska risken att det händer igen.

I klippet nedan berättar Emma Rydell, Kultur och fritid Hallstahammars kommun, om åtgärderna efter olyckan på Skantzöbadet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Emma Rydell, från Hallstahammars kommun, berättar om åtgärderna efter olyckan under ett av sommarens nattbad på Skantzöbadet. Foto: Robert Reinholdsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer